Tasting notes Hent
24 DAYS
Of Rum

Choose the day

Rum of the day 16

Clément Select Barrel

Rhum Agricole Vieux

Select Barrel er lagret på særlige franske egetræsfade, der er udvalgt for deres rige naturlige sødme og intense aromatiske kvaliteter. Den fantasifulde alkymi med denne moderne tilgang til genanvendelse af udvalgt eg, brugt til denne storslået Rhum Agricole med en velafbalanceret sødme. Clément Select Barrel er kendetegnet ved dens bløde vanilje-noter og en bemærkelsesværdige bløde finish.

Læs mere
Destilleringsapparat
kolonne
Land
Martinique
Alkohol
40%
Volumen
0.7L
Alder
N/A
Produceret af
N/A

Rhum Agricole Vieux

Select Barrel er lagret på særlige franske egetræsfade, der er udvalgt for deres rige naturlige sødme og intense aromatiske kvaliteter. Den fantasifulde alkymi med denne moderne tilgang til genanvendelse af udvalgt eg, brugt til denne storslået Rhum Agricole med en velafbalanceret sødme. Clément Select Barrel er kendetegnet ved dens bløde vanilje-noter og en bemærkelsesværdige bløde finish.

Læs mere
Destilleringsapparat
kolonne
Land
Martinique
Alkohol
40%
Volumen
0.7L
Alder
N/A
Produceret af
N/A

Mekka af Rhum Agricole

Martinique har længe haft ry for at have de bedste områder til sukkerrørsdyrkning, længe før Homère Clément havde den fantasifulde idé at presse sukkerrør for at fremstille Rhum Agricole. Domaine de l’Acajou blev købt i 1887 på toppen af sukkerkrisen. Indførelsen af sukkerroer og den stigende tilgængelighed af billig sydamerikansk sukker førte til sammenbruddet i sukkerhandelen på Martinique.

Som et resultat var den lokale økonomi, der blev drevet af salg af sukker, i bund. Plantagearbejder var uden arbejde og gik på gaden i oprør mod de konkursrige plantageejere. Det, der engang var en rig og livlig ø, blev hurtigt præget af økonomisk fortvivlelse. På dette tidspunkt var Homère Clément et meget populært medlem af samfundet og borgmesteren i Le Francois. Han købte den prestigefyldte sukkerplantage kendt som Domaine de l’Acajou kun 3 kilometer fra Le Francois’ centrum. Denne 43 hektar store ejendom blev betragtet som en af de bedste sukkerplantager på øen Martinique. Men da Martinique sad i en dårlig og stagneret sukkerøkonomi, blev plantages desværre tvunget til konkurs.

Homère Clément foretog de nødvendige investeringer og omdannede en af øens mest prestigefyldte sukkerplantager til en producent af Rhum Agricole i verdensklasse. Han fik plantagearbejderne tilbage til markerne for at høste sukkerrør igen, men ikke for at forfine sukker. Hans idé var at presse sukkerrørerne for at udtrække aromatisk og smagfuld sukkerrørssaft for at destillere ren rum. Inspireret af nydelsen af store brands, mens han studerede i sine tidlige år i Paris, efterlignede Homère destillatørerne af de store Armagnacs i det sydvestlige Frankrig for at perfektionere sin metode til rumproduktion, der i dag kaldes Rhum Agricole.

Habitation Clément blev snart Mekka af Rhum Agricole og modtager i dag i gennemsnit 160.000 tusinde spiritus entusiaster og rum aficionados hvert år, der besøger destilleriet og smager fadprøver i kældrene. Habitation Clément tilbyder en oplevelse for alle.

Kulturen er rig, og mange mennesker kommer dertil for at tilbringe stille tid, besøge de botaniske haver i Habitation Clément, gå forbi kældrene fyldt med romfade med duften af rom, der fordamper i luften, besøge huset for at opleve de klassiske Créole-antikviteter og arkitektur, besøge splinternye kunstgallerier, der ligger i renoverede romkældre, samt tager på turné på museet i Rhum Agricole, som symboliserer den rige kulturarv for, hvordan Rhum Agricole blev til ved Rhum Clément og på Martinique.

Vis flere
Se producenternes sociale medier
RATE THIS RUM
You rated:
/5
3/5

Svar

DEL DIN MENING