Tasting notes Hent
24 DAYS
Of Rum

Choose the day

Rum of the day 16

Saint James 7 YO

Karakteristiske og genkendelige ristede aromaer

“Saint James har altid fokuseret på gamel rom, fra vintage rom til vores lagerkældre fyldt med små bourbon fade. Interaktionen med træet giver Saint James rom deres genkendelige ristede aromaer.” – Marc Sassier

Læs mere
Destilleringsapparat
Kolonnestill
Land
Martinique
Alkohol
43%
Volumen
0,7l
Alder
7 år
Produceret af
Saint James Distillery

Karakteristiske og genkendelige ristede aromaer

“Saint James har altid fokuseret på gamel rom, fra vintage rom til vores lagerkældre fyldt med små bourbon fade. Interaktionen med træet giver Saint James rom deres genkendelige ristede aromaer.” – Marc Sassier

Læs mere
Destilleringsapparat
Kolonnestill
Land
Martinique
Alkohol
43%
Volumen
0,7l
Alder
7 år
Produceret af
Saint James Distillery

Saint James Distilley – det mest besøgte destilleri i Martinique

Saint James rom bygger på en 250 år gammel passion og et solidt håndværk. De prisvindende Saint James Agricole rom fra Martinique er lavet på frisk sukkerrørs juice og er værdsat for deres karakter og entydighed. Med distribution i mere end 50 lande er den berømte firkantede flaske nr. 1 blandt alle Agricole rom (kilde: The IWSR 2017).

 

Om Saint James’ ønolog Marc Sassier

Saint James’ ønolog, Marc Sassier, er for nyligt blevet president for AOC Martinique, hvis formål er at beskytte kvaliteten og integriteten af Agricole rom.

Den prestigefyldte Appellation d`Origine Contrôlée er en akredditering, der fremhæver og beskytter båndet mellem Matiniques unikke terrorir og det traditonelle håndværk inden for fremstillingen af rom.

For at blive godkendt af AOC skal rommen være lavet på frisk sukkerrørsjuice, dvs. være en Agricole rom. Men det er meget svært at blive markeret som ”AOC Martinique”, og man skal udfylde en masse formularer, som fx sukkerrørsmarkernes lokation og dato for høstning. Hver AOC rom produktion er grundigt kontrolleret af en repræsentant for akkrediteringen.

I år er der 20 års jubilæum for AOC. Marc Sassiers indflydelse i romsfæren og hans store viden er respekteret verden over. Han blev udvalgt som Maestro Ronero til den internationale rom konference i Madrid, og han har modtaget ”teh Guardians of Rum” titel fra den italienske romekspert, Luca Gargano.

 

Om Saint James destilleriet

Hvis du tager en tur til Matinique, skal du uden tvivl besøge Saint James destilleriet, som faktisk er det mest besøgte destilleri i Matinique med mere end 130.000 besøgende om året. Saint James er blevet kåret som årets bedste destilleri til en international rom konference i 2015.

Stedet er også vært for et koloni hus fra 1875, der fortæller om Saint James’ historie og Agricole rom samt et museum om destillering.

 

Udarbejdelsen af Saint James’ rom

Saint James’ sukkerrørsmarker er placeret øst for en bjergsige. Det er et særligt fugtigt område, hvor sukkerrørene er friske, hvilket medfører, at juicen fra sukkerrørene smager mere frisk.

Alle sukkerrør fra Saint James kommer fra ejede plantager. Sukkerrørene skal være plantet i særlige områder på øen for at leve op til AOC Martinique akkrediterings regler.

 

Sukkerrørene

Sukkerrørene bliver ofte beskåret mellem januar og juli, før de blomstrer. De bliver derefter transporteret så hurtigt som muligt til romfabrikken. Det er obligatorisk for Agricole rom, da ordsproget siger: ”Sukkerrøret skal have rødderne i marken og hovedet i møllen” (The Cane must have its roots in the field, and its head in the mill). Sukkerrørene passerer adskillelige knusemøller for at udlede juicen. Der bliver sprøjtet vand på sukkerrørene for at maksimere juice udvindingen. Resterne fra de knuste sukkerrør bliver kaldt ”bagasse”. Det bliver brugt som brændbart til kedlen, som producerer dampen, der kører knusemøllen.

Sukkerrørsjuicen bliver filtreret og hældt i store kar, før der bliver tilført gær, der transformerer sukkeret til ethyl alkohol. Den samme gær bliver brugt til at producere vin.

Som fermenteringen tager til og temperaturen stiger, bliver karene nedkølet med koldt vand, der flyder i stålrør. Fermenteringen ved Agricole rom skal typisk gå ret stærkt og må helst ikke tage mere end 48 timer.

 

Creole kolonne

Saint James Agricole AOC Martinique Rom er alle destilleret i creole kolonner gennem en sammenhængende og unik destillering. De er formet fra forskellige fade, som er punkteret med huller.

Sukkerrørsjuicen kommer ind fra toppen og løber ned igennem fadene, alt imens dampen kommer fra bunden. Når de to mødes fordamper de mest flygtige elementer og rettes mod kondensering, hvor de afkøles til en flydende form.

Dampen, der driver destilleringsudstyret, kommer fra ”bagassen”, som er spildet fra de malede sukkerrør. De fiberholdige sukkerrørsrester bliver med det samme brugt som brændbart materiale i kedlen. For at opsummere, så giver sukkerrørene sig selv energi til at blive knust og destilleret.

 

Smagsnoter:

Saint James 7 er en rom, der har lagret i mindst 7 år i små egetræsfade in Martinigues tropiske klima.

Udseende: Kobberagtig, knuste nødder.

Duft: Søde krydderier, primært kanel med undertoner af vanilje blendet med dominerende noter af tørrede og kandiserede frugter.

Smag: Finish af runde og varme smage.

 

Medaljer:

Madrid International Rum Competition – GULD – 2018

Craft Spirits Awards-Destille Berlin – GULD – 2017

Concours Mondial de Bruxelles – GULD – 2017

Madrid International Rum Competition – DOBBELT GULD – 2016

Vis flere
Se producenternes sociale medier
RATE THIS RUM
You rated:
/5
3/5

Svar

DEL DIN MENING

  1. K
    Kristian

    Typical agricole. Sharp and boring – nothing for me.

    Reply
  2. C
    Carsten

    Meget velsmagende til at starte med men eftersmagen trækker lidt ned

    Reply