Tasting notes Hent
24 DAYS
Of Rum

Choose the day

Rum of the day 18

Ron Aldea Maestro

Maestro Aldea Rum

Ron Aldea Maestro er en vintage-rom lavet for første gang i 2011 af 2001 vintage-rommen, af den fjerde generation af masterblenderne i Quevedo-familien, som kan prale af et århundreds erfaring i dyrkning af sukkerrør og fremstilling af rom. Til denne rom besluttede de kun at bruge amerikanske fade til at lagre rommen. Kun de bedste fade fra denne vintage blev valgt og modnede i minimum 10 år.

Læs mere
Destilleringsapparat
kolonne
Land
Spanien
Alkohol
40%
Volumen
0.7L
Alder
10 år
Produceret af
Destilerias Aldea

Maestro Aldea Rum

Ron Aldea Maestro er en vintage-rom lavet for første gang i 2011 af 2001 vintage-rommen, af den fjerde generation af masterblenderne i Quevedo-familien, som kan prale af et århundreds erfaring i dyrkning af sukkerrør og fremstilling af rom. Til denne rom besluttede de kun at bruge amerikanske fade til at lagre rommen. Kun de bedste fade fra denne vintage blev valgt og modnede i minimum 10 år.

Læs mere
Destilleringsapparat
kolonne
Land
Spanien
Alkohol
40%
Volumen
0.7L
Alder
10 år
Produceret af
Destilerias Aldea

Historien om Ron Aldea familien

Don Manuel Quevedo Alemán (en mand kendt for at være forud for sin tid) grundlagde destilleriet af Ron Aldea i 1936 i kommunen Aldea de San Nicolás de Tolentino på den Kanariske ø Gran Canaria. Han blev født i Arucas (Gran Canaria). Han emigrerede til Cuba som meget ung, hvorefter han i 1888 gik videre til Santo Domingo. Her han arbejdede inden for sukkerindustrien.

Da han vendte tilbage fra Vestindien i begyndelsen af ​​det 20. århundrede, arbejdede han i skyggen af ​​sin far og hans onkel, José Alemán, ejer af sukkerraffinaderiet i Bañaderos. Senere overtog han ledelsen af ​​et vigtigt raffinaderi i byen Guía på Gran Canaria, der blev erhvervet i 1909 af den engelske iværksætter Mr. Leacock. I en alder af 37 blev Mr. Quevedo en velkendt ekspert af sukker og rom.

I fire år arbejdede Mr. Leacocks sukkeranlæg med fuld kapacitet under ledelse af Mr. Quevedo. Den første verdenskrig i 1916 forårsagede imidlertid en alvorlig nedgang i produktionen. Det tvang ​​sukkeranlægget til at lukke i 1919, som herefter blev solgt til den portugisiske finansmand, Enrique Figueroa Dasilva, der flyttede alt det vigtigste udstyr og Mr. Quevedo til øen Madeira. I mellemtiden faldt denne begivenhed sammen med afslutningen af ​​sukkerrørets anden cyklus på De Kanariske Øer hvor de vigtigste sukkerplantager blev nedlagt i 1920.

Mr. Quevedo blev hos sin familie på Madeira i femten år (fra 1919 til 1934). Han arbejdede som direktør for Mr. Dasilvas sukkeranlæg i Sao Felipe (Funchal) og fortsatte med at udvide sin viden om destillering af sukkerrør. I 1934, efter Mr. Dasilvas konkurs, vendte Don Manuel Quevedo tilbage til De Kanariske Øer med sin familie. Rig på grund af sin samlede erfaring og med et ønske om at fortsætte sin karriere inden for sukkerindustrien, begyndte han at lægge grundlaget for et værdsat projekt for at give anledning til sit eget destilleri. Tiden blev ikke spildt. I 1936 åbnede Ron Aldea sine døre for den nye interesse indenfor sukkerrørsproduktionen.

Ron Aldea’s fundamentet, gjorde det unikt fra resten af ​​hans konkurrenter, lagde på Don Manuel Quevedos ualmindelige metode til fremstilling af destillater: Direkte destillation af saft af sukkerrørjuice. Som hovedregel blev og bliver rom stadig lavet på ​​sukkermelasse, den resterende del af sukkerproduktionen. Med Quevedos metode forseglede den direkte destillation af frisk sleben sukkerrørsaft rommen med de autentiske aromaer og smag af sukkerrør.

Mellem 1954 og 1956 overførte Don Manuel Quevedo, nu lidt mere end 80 år, sit destilleri til landbrugsfirmaet Rodríguez Quintana, der udførte en grundig ombygning af anlægget med en ny bygning, et nyt still, kar og opbevaringstanke, men overraskende nok beholdte Quevedo titlen som teknisk direktør. Dette nye firma kommercialiserer deres produkt under Ron del Charcos varemærke.

Fire år senere, i 1960, led produktion af sukkerrør endnu et fald under den nye stigning i tomatkulturen. Sukkerrør måtte importeres fra andre øer, og anlægget ophørte endelig med at fungere.

Ron Aldea i La Palma

Efter salget af fabrikken af Ron Aldea i midten af 1950’erne flyttede Carmelo Quevedo, søn af Don Manuel, til øen La Palma og bragte Ron Aldea’s varemærke med. Dermed fortsatte han det andet kapitel i historien og produktionen af sin familie arv Ron Aldea.

Nogle år senere, i 1969, fulgte en af Carmelos sønner, José Manuel Quevedo Hernández sin far for at gennemføre familietraditionen. I dag er José Manuel og hans sønner den fjerde generation af Ron Aldea Distillery, der holder livet i ånden fra de tidligere rommester.

Smagsnoter:

Ron Aldea Maestros grundlæggende kendetegn er vanilje noter, kakao, kokosnød og kaffe. Meget velsmagende og frugtagtig rom, som resulterer i en let drikkelig rom.

Vis flere
Se producenternes sociale medier
RATE THIS RUM
You rated:
/5
5/5

Svar

DEL DIN MENING