Tasting notes Hent
24 DAYS
Of Rum

Choose the day

Rum of the day 21

Old New Orleans Amber Rum

Nydelsen af New Orleans

Dette er en ægte og blød New Orleans rom, som er lavet på lokale Louisiana Delta sukkerrør og lagret på ex-bourbonfade.

Læs mere
Destilleringsapparat
Kolonne- og potstill
Land
USA
Alkohol
40%
Volumen
0,75l
Alder
3 - 7 år
Produceret af
Celebration Distillation Corporation

Nydelsen af New Orleans

Dette er en ægte og blød New Orleans rom, som er lavet på lokale Louisiana Delta sukkerrør og lagret på ex-bourbonfade.

Læs mere
Destilleringsapparat
Kolonne- og potstill
Land
USA
Alkohol
40%
Volumen
0,75l
Alder
3 - 7 år
Produceret af
Celebration Distillation Corporation

Det ældste premium destilleri i USA

Produktets historie

Hos Old New Orleans lagrer de deres Crystal Rum (140-150 proof) i certificerede bourbonfade fra forskellige destillerier fra Tennesse og Kentucky. Når fadene bliver modtaget, er de stadig våde og indeholder den berømte devil’s cut for at sikre, at fadene er i god stand. Old New Orleans Amber rom er et blend af rom, der er lagret i 3-7 år. Rommen er blendet på en måde, der sikrer stabilitet og kvalitet.

 

Smagsnoter:

Ved første tår bliver man taget med på en tur til en slikbutik. Efterfølgende kommer der aromaer af kiks, sukkerrør, græs og bambus. Det bevæger sig over i honning, græs og kiks og åbner op for noter af eg, lakrids, sød vanilje og karamel. Rommen er en smule funky i smagen og giver en medium-fylde i munden. Den har en lang og sød finish.

Den har en aromatisk og frugtig duft med noter af frisk sukkerrørsjuice.

Farven er kraftigt rav med spor af kobber.

 

Celebration Distillation

Celebration Distillation er grundlagt i 1995 og er det ældste premium rom destilleri i USA. Selvom Luisiana altid har været kendt for deres sukkerrør, har de ikke støttet op omkring lokal rom indtil Celebration Distillations åbning. Destilleret og dets unikke stills, som både er kolonne og pot, er håndlavet for at give New Orleans et ægte destilleri bygget på et solidt håndværk. Den unikke smag og naturlige farve på New Orleans rom er afledt af, at der ikke er tilsat nogle tilsætnings- eller farvestoffer. Rommen er 100% naturlig. Ved anvendelse af højkvalitets sukkerrørssirup i en langsom batchproces opnås en balance mellem smag (sød melasse, eg ahornsirup, vanilje og karamel), der adskiller Old New Orleans rom fra alt andet rom. Sukkerrørene dyrkes i Thibodaux i Louisiana.

 

Produktionsprocessen

Rommen er lavet på nogle af verdens sødeste og mest smagfulde sukkerrør. Den kostbare stokke sirup producerer ikke kun mere alkohol, men giver også et mere smagfuldt slutprodukt. Udviklingen af rommen og nogle små ændringer i destilleringsprocessen har ført til en mere raffineret og tilfredsstillende ånd. Den primære ændring er, at produktet destilleres ved højere proof. Derudover anvendes der et mindre center cut fra hver destillering til slutproduktet, og de går efter sweet spot i destilleringsprocessen. Det betyder, at man tager mere fra hovedet og halen væk. Resultatet er mindre indhold men højere kvalitet, da potentielt negative smagsstoffer og lugte bliver fjernet. Efter den oprindelige destillering, kan den rå rom gå i to forskellige retninger: trækul filtrering eller faglagring. Lagringen i bourbonfade er den bedste måde at ”tæmme” en barsk new make. Så skal tiden bare have lov at give saft og kraft til produktet, og netop denne proces intensiveres af de varme og fugtige somre i New Orleans.

Vis flere
Se producenternes sociale medier
RATE THIS RUM
You rated:
/5
2/5

Svar

DEL DIN MENING

 1. K
  Kristian

  Never tasted anything like it! Vanilla, prunes. How is that put into a rum? To me, this is not a rum, it´s a liqueur. And a nice/different one!

  Reply
 2. R
  Rune

  Ikke så klassisk ROM men ok

  Reply
 3. C
  Carsten

  Meget sød rom, som munden lige skal have noget tid til at vænne sig til

  Reply
 4. J
  Jesper

  Den er ikke mig den første ud af de 21 til nu jeg ikke kam lide

  Reply
 5. S
  Steen

  Denne rum er meget “funkey” og virker næsten udrikelig, giver ikke en dejlig og varm følelse ved nydelse

  Reply