Tasting notes Hent
24 DAYS
Of Rum

Choose the day

Rum of the day 9

William Hinton Rum

Rom fra Madeira

En særlig rom, hvis karakteristika skyldes udvalget af de bedste sukkerrør, som Madeira har at byde på. Disse er fermenteres i en længere periode end sædvanlig. Efter alle de nødvendige egenskaber er blevet indsamlet, bliver sukkerrørsjuicen destilleret og lagret på franske egetræsfade.

Læs mere
Destilleringsapparat
kolonne
Land
Portugal
Alkohol
40%
Volumen
0.7L
Alder
3 år
Produceret af
William Hinton

Rom fra Madeira

En særlig rom, hvis karakteristika skyldes udvalget af de bedste sukkerrør, som Madeira har at byde på. Disse er fermenteres i en længere periode end sædvanlig. Efter alle de nødvendige egenskaber er blevet indsamlet, bliver sukkerrørsjuicen destilleret og lagret på franske egetræsfade.

Læs mere
Destilleringsapparat
kolonne
Land
Portugal
Alkohol
40%
Volumen
0.7L
Alder
3 år
Produceret af
William Hinton

Historien kort fortalt

Dyrkning af sukkerrør på Madeira går tilbage til begyndelsen af koloniseringen. Tidligt blev det bemærket, at dette paradis havde usædvanlige betingelser for plantning af sukkerrør. Ifølge historien var kongen Infante D. Henrique ansvarlig for import af sukkerrør på Madeira i 1425, 6 år efter øen blev opdaget. Det siges, at de første sukkerrør, der blev sendt til øen Madeira, kom fra Sicilien.

I det attende århundrede begyndte det britiske samfund at bosætte sig på Madeira, hvilket skabte en stærk forbindelse til øen. Her kunne de se at deres forretninger trives. William Hinton er et sådant tilfælde. I 1838, tiltrukket af øens charme, vælger han Madeira som sit nye hjem. Han udvikler en særlig hengivenhed for Madeiras kultur og spiller en grundlæggende rolle i promovering og udvikling af kurvefletnings- og banankulturen. Det er trods alt i industriområdet, at William Hinton spiller en mere betydningsfuld rolle i det Madeira-samfund. Hintons søn Harry Hinton bygger en industriel dampmaskine, kendt og stadig husket af folk som ‘Engenho do Hinton’- Hinton Mill.

Motor for industrieludvikling og promoter for teknologiske fremskridt, ansatte denne industrielle opfindelse i begyndelsen af det tyvende århundrede 230 arbejdstagere. Som et resultat af de teknologiske forbedringer og afprøvning af nye teknikker, nåede Torreão fabrikken sit højdepunkt i 1920. Fabrikken var i stand til at omdanne 608 tons sukkerrør i en 24-timers periode og blev dermed en af de største, hvis ikke den største, sukkerrør fabrik i Europa. Saften fremstillet af sukkerrør på Hinton Mill var af en meget høj renhed. “Garapa” vil gennem en fermenteringsproces blive omdannet til det, som vi kalder sukkerrørs-vin. Først da kunne destillationsprocessen begynde og føde Madeira Agricole rom. Efterspørgslen af denne råvare har været så stor, at Madeira øen var kendt som rom-øen i første halvdel af det tyvende århundrede.

Succesen med gennemførelsen af sukkerrørskulturen og opførelsen af sukkerfabrikker i andre Atlanterhavs øer og i den nye verden havde en forkvaklet virkning, da den førte til nedgangen i sukkerøkonomien på Madeira. Sukkerplantagerne blev erstattet med vinmarker og markerede et vendepunkt i Madeiras økonomi til fordel for udviklingen af vinsektoren. Madeira vin vækker den særlige interesse for angelsaksere, der ud over andre typer af virksomheder, dedikerer sig intensivt til kommercialisering og eksport af dette gode. De er også årsagen bag omdannelsen af øen til en turistdestination af topkvalitet.

Smagsnoter Madeira Agricole rom er resultatet af en blanding af flere rom med en alderserklæring på 3 år i forskellige fade med særlig vægt på Bourbon- og Brandyfade.

Farve: Klar, gylden, levende og lys.

Duft: Vi føres straks til kælderen og det specielle øjeblik, hvor fadet åbnes for første gang. De træagtige toner afslører subtile aromaer af sukkerrør, krydderier, rosiner og vanilje fra den franske egetræ.

Smag: Subtile agricol-noter, der hurtigt falmer for at overraske os med en eksplosion af ristet smag af Bourbonfade. Tørrede nødder, vanilje og træ. Tør finish med en let vedholdenhed af de røget og træagtige toner.

Vis flere
Se producenternes sociale medier
RATE THIS RUM
You rated:
/5
3/5

Svar

DEL DIN MENING